nedjelja, 28. veljače 2016.

OVIM RECEPTOM SE MOŽETE BRZO REŠITI GLAVOBOLJE, POVIŠENOG PRITISKA ILI OTEKLIH NOGU

Glavobolja je jedan od problema koji često pogađa ljude. U tim momentima teško je funkcionisati a ljudi brzo i često neuspješno posežu za hemijskim lijekovima. 
Uzroci glavobolje mogu biti mnogobroji i teško je uvijek utvrditi pravi. U nastavku vam predlažemo jedno od od mogućih riješenja za glavobolju koje je lako, jednostavno i potpuno prirodno kao alternativu na lijekove protiv bolova.
Metodu možete koristiti koliko god puta želite a efikasna je osim protiv glavobolje i za sniženje krvnog pritiska i za eliminaciju oteknutih nogu.
Prije svega pripremite višeslojnu gazu ili tanku pamčnu krpu.
Gazu presavijte više puta dok je na napravite na veličinu koja odgovara vašem čelu.
Zagrijte 250 mililitara vode na 60-70 stepeni Celzijusa i razmutite 2 pune čajne kašikice morske soli u vodi. Ovo će napraviti 8% salinitiet vode.
Namočite nekoliko gaza u vodi , odcjedite ih , malo ohladite i stavite je preko čela, na zadnji dio vrata i preko zadnjeg dijela ušiju. Omotajte preko toga platneni zavoj da sve stoji na mjestu. Potom lezite na krevet i sačekajte djelovanje. Već za nekoliko minuta osjetićete olakšanje ali nemojte skidati obloge barem 20 minuta. Nakon tog perioda skinite obloge a mjesta operite ili obrišite mlakom vodom.
Kako ovaj recept djeluje? Nemojte se zbuniti činjenicom da unos soli u organizam povišuje krvni pritisak jer obloge od slane otopine na koži stvaraju kontra efekat. So na koži stimuliše izlučivanje tečnoti  iz tijela djelujući kao direktni diuretik. Zbog toga će ova metoda uzrokovati brzo djelovanje na glavi a tijelo će se na datim dijelovima riješiti viška tečnosti i otrova a bol i pritisak će nestati.
Na sličan način možete djelovati prilikom oteknutih nogu. Potrebno je da razmutite 500 g morske soli u 5 litara vode. Natopite peškir u otopini slane vode , ocjedite ga i stavite na lumbalni dio leđa na 20 minuta, a preko prekrite deku tako da utoplite leđe. Vrlo brzo osjetićete nagon za mokrenjem. Tijelo će se riješti viškova tečnosti i otekline će početi nestajati. Proceduru bi trebalo ponavljati 10 dana svaku noć pred spavanje kod osoba kojima se dešava oticanje nogu. Ukoliko vam ne godi držanje obloga na leđima možete obloge od peškira natopljenih u ovoj otopini držati na nogama na mjestu oticanja. Dobro ih omotajte preko pogođenih mjesta.  Preko omotajte deku i utoplite noge. Obloge držite 20 minuta a proceduru ponavljate svaki dan dok imate oteknute noge. Metoda je brza i jednostavna , potpuno prirodna i bez nuspojava.
(zdravljebezdoktora)