subota, 20. veljače 2016.

ZELENI OBROK U ČAŠI – ODLIČAN PROTIV MASNOĆA

Nezdrava ishrana i malo kretanja dva su negativna faktora zbog kojih u našem telu ostaje višak kalorija. One se tokom dana ne sagorevaju, pa se taj višak pretvara u masnoće koje se taloži oko stomaka stvarajući ‘šlaufove’.
Prvi korak u nastojanju da potrošimo nataložene viškove masnoća u telu  bila bi neka vrsta kretanja, a drugi vrlo učinkovit način je prilagođavanje životnih navika nekoj vrsti dijete.
Đumbir je jedan od najjačih okidača u ubrzanju metabolizma. Korenasta neugledna biljka služi kao okidač procesa tokom kojeg telo sagoreva višak kalorija nataloženih u masnoće. Jabukovo sirće u kombinaciji sa medom mobilizuje masnoće pohranjene u telu.
Avokado obiluje mono-nezasićenim mastima koje se ne talože u naslagama sala za razliku od zasićenih masti. Ovo voće stvara i osećaj sitosti.
Peršun i metvica na telo imaju detoksirajući učinak.
Ovi sastojci udruženi u napitak, višak kalorija upijaju poput sunđera te olakšavaju držanje dijete i ubrzavaju mršavljenje.
Sastojci: 1 kašika jabukovog sirćeta, 1 kašika sveže rendanog đumbira, 1 češanj belog luka, pola avokada, 1 šoljica opranog svežeg spanaća, 1 kašika meda, 1 svežanj metvice i peršuna i pola šoljice mlake vode
Priprema: Avokado ogulite i iseckajte na komadiće, spanać, peršun i metvicu operite i dobro posušite. U blender stavite zeleno povrće pa dodajte jabukovo sirće, đumbir, beli luk te sve dobro izmiksajte. Na kraju u napitak umešajte med i kašiku izrendanog đumbira. Popijte na prazan stomak ujutr i nakon svakog masnijeg obroka.
(kucnilekar)