četvrtak, 24. ožujka 2016.

NAJBOLJI PRIRODNI LEK ZA BOLOVE U KIČMI I ZGLOBOVIMA!

Lek koji vam predstavljamo provereno leči bolne zglobove i kičmu.Ovaj lek se prenosi decenijama s kolena na koleno.
Uzmite šaku plave gline i zamesite kao hleb sa sirćetom, ako je jako onda ga razblažite malo s vodom. U to ide stavite nekoliko vrhova koprive koji se prvo isitne ili samelju. Kada je sve gotovo stavite smesu na krpu i najlon. Bolno mesto se namaže maslinovim uljem i stavite ovaj oblog. Tako sedam dana i bol će prestati.
Da glina ima lekovita svojstva te da podstiče odbrambene mehanizme organizma zna se već jako dugo.
Danas lekovitu moć gline priznaje i medicina jer je poznato da glina sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente, zatim aluminijum, kalijum, silicijum, kalcijum, natrijum, gvožđe, srebro, magnezijum, bakar i olovo.
Glina pomaže pri zarastanju rana, eliminiše nečistoće iz tkiva, krvi i limfe, povećava smanjenu radioaktivnost u organizmu, tako da se posebno preporučuje nakon ili između zračenja da je mažete na obolelo mesto.
Glina pomaže kod mnogih bolesti:
  • anemije
  • bolesti disajnih puteva
  • arterioskleroze
  • crevnih obolenja
  • trovanja
  • čira
  • viška želudačne kiseline
  • promena na koži
  • opadanja kose
  • bolnih menstruacija
Glinu možete  uzimati i ako nemate posebnih zdravstvenih problema za čišćenje organizma ili podizanje energije.
Probajte i ovo: Glina kao oblog primenjuje se tako da što ćete je pomešati s destilovanom vodom i  napraviti od nje srednje gustu pastu koju nanosite na bolno mesto.
Napomena : Važno je napomenuti da se glina ne sme pripremati u metalnim posudama ili mešati metalnom kašikom. U dodiru s metalom menja svojstva.
Ako imate problema s kolenima ili kičmom, budite uporni. Osim ‘izvlačenja’ boli, glina ima i neverojatnu moć obnavljanja hrskavice pa bi vam mogla pomoći i kod bolesti za koje vam lekari preporučuju operaciju ili od kojih su digli ruke. U tom slučaju budite strpljivi i glinu mažite barem nekoliko meseci.
Kako se pije glina
Jednu kašičicu (plastičnu ili drvenu) gline zamutite u staklenoj čaši u 1,5 dl obične vode i ostavite da odstoji preko noći. Glina se uvek pije ujutru, na prazan želudac.
Prve nedelje ujutru popijete samo vodu, a talog od gline ostavite na dnu čaše.
Drugu nedelju ujutru promešate talog u vodi i pustite da malo odstoji, a onda popijete tu srednje mutnu vodu, a glinu koja se slegnula na dnu čaše ostavite.
Treće nedelje ujutru promešate glineni talog i vodu i odmah popijete sve.
Vrlo brzo primetićete blagotvorne učinke, a i oni koji nemaju nikakve tegobe, osetiće da se organizam očistio, da im je koža čistija i sjajnija, da imaju više energije.
I ne bojte se, glina ne ostavlja nikakav talog u telu ili crevima, a nekada su se davno i vojnici oboleli od tifusa, dizenterije i raznih infekcija lečili pijenjem rastvora gline.
Gde možete nabaviti glinu ?
Nabavit je možete u prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama, samo morate napomenuti da trebate glinu za pijenje, ona za obloge je malo krupnija.
Još jedan odlličan recept – Maska za lice:
2-3 plastične ili drvene kašičice pomešajte s nekoliko kapi limunovog soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smesa. U smesu možete dodati bademovo ulje, kantarionovo ili maslinovo ulje. Masku nanesite na lice i držite do pola sata. Umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Glina smiruje upale kože, leči akne, poboljšava formiranje kolagena i elastina, pomlađuje i osvežava kožu.
Napomena: Kod konkretnih tegoba i oblozi i maske učinkovitiji su ako se glina istodobno uzima i oralno.
(kucnilekar)