subota, 19. ožujka 2016.

SASTOJAK KOJI LEČI BUBREGE

Ukoliko vaša ishrana previše opterećuje bubrege (naročito ako unosite mnogo šećera, pržene masne hrane itd.), doći će do značajnog smanjenja njihove sposobnosti da proizvedu sodu bikarbonu prirodnim putem.
Bez dovoljne količine bikarboanata da se neutrališu kiseline koje se stvaraju prilikom varenja, ove kiseline mogu oštetiti vaše bubrege i ubrzati proces starenja.
Kako bikarbonati leče bubrege?
Kada ljudi sa značajnim oštećenjima bubrega počnu da idu na dijalizu ili da primaju neki drugi vid terapije, najčešće se koriste bikarbonatni agensi za suzbijanje kiseline. Pomoću ovih agenasa se iz vašeg krvotoka uklanja višak tečnosti i otpadni materijal.
Dijaliza u stvari pomaže tako što ubacuje sodu bikarbonu koju vaši bubrezi više ne mogu da proizvedu.
Kako treba koristiti sodu bikarbonu za prirodno lečenje bubrega?
Sodu bikarbonu ne bi trebalo svi svakodnevno da unose. Ona može biti neprijatna za one koji imaju osetljiv stomak ili koji su skloni mučnini. Srećom, ona uopšte nije toksična, tako da bilo ko kome ne smeta slan ukus može da je uzima pomalo, s vremena na vreme, kako bi sprečio nastanak bolesti bubrega.
Oni koji imaju veći rizik da obole od bolesti bubrega bi trebalo da stave pola kašičice sode bikarbone pod jezik prvog dana. Sledećeg dana treba da uzmu pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice soli rastvorene u 1,5 litara vode i tako još naredna 2-3 dana. Zatim treba smanjiti dozu na 1/4 kašičice sode bikarbone i 1/3 kašičice soli.Ukoliko osoba smatra da joj je i to mnogo, onda treba uzimati samo 1/2 kašičice pod jezik.
(kucnilekar)