Kad god budete spremali jaja, imajte ovo na umu.
Mnogi izbegavaju da jedu jaja, jer misle da su štetna po krvnu sliku i masti, ali varate se. Vrlo su hranjiva i bogata vitaminima A, B12, kalcijumom i cinkom (a o njihovoj delotvornosti po organizam detaljnije OVDE). Međutim, verovatno ih pogrešno ljuštite. Vi ih izlomite i ljusku bacite u kantu, umesto što bi trebalo da je sačuvate.
Da li ste znali da čak 90 odsto (tačnije 1 000-1 500 mg) ljuske čini kalcijum, koji vam jača kosti i mišiće?Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuvajte ljuske jaja u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.
Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan. Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah. Dobijen prah spakujte u teglicu kako bi sačuvali svežinu i kada budete pravili neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite pola kafene kašike ovog praha.
ONA PEČE LJUSKE JAJA I JEDE IH by zanimljivo
SD