utorak, 20. veljače 2018.

DOMAĆA KREMA PROTIV STRIJA

ilo da ste trudni ili ne, trebali bi posvetiti pažnju na strije, pogotovo u starosnoj dobi između 20 i 30 godina, potrebno je koristiti tretmane na koži da bi bila vlažna i jaka, tako imate najmanje šanse da dobijete strije. Možete koristiti dnevnu hidratantnu kremu s prirodnim sastojcima.
Ako već imate razvijene strije, koristite ovu kremu koju možete pripremiti sami jednostavo kod kuće kako biste sprečili širenje. Dobar je izbor i za hidrataciju kože.
Sastojci
  • 1 kašika ulja pšeničnih klica (10 g)
  • 1 kašika maslinovog ulja (25 g)
  • 1 kašika gela aloe vere (20 g)
Priprema
Izmešajte sve sastojke u zdeli i primeniti na zahvaćena područja kružnim pokretima. Neka krema odstoji barem 15 minuta na koži zatim je obrišite peškirom namočenim u toplu vodu.
Masaža sa žumancem
Jaja su izvrstan izvor proteina, kao kad ih jedemo tako deluju i kada ih koristimo spolja. Jaja se preporučuju kako bi kosa dobila sjaj, kao i za uklanjanje strija kada se tek formiraju.
Preporučuju se za žene u prvoj trudnoći, jer jaja takođe sprečavaju buduće formiranje ožiljaka. Razmućeno žumance namažite na zahvaćena područja jednom dnevno.
Koristite eterična ulja
Opšte je poznato koliko su eterična ulja zdrava za našu kožu. Narodni lekovi od eteričnih ulja mogu eliminisati i do 100% strija čak i ako su vrlo velike, duboke ili stare.
Zapamtite da eterična ulja na kožu nikada ne nanosite sama, jer mogu izazvati iritaciju ili alergiju. Pomešajte ih s maslinovim ili bademovim uljem. Takođe ih možete pomešati sa kremom koji redovno koristite.
Najbolja eterična ulja koja će vam pomoći da smanjite strije su:
  • ulje lavande
  • ulje Indijskog tamjana
  • ulje divlje ruže
  • ulje šipka
(kucnilekar)