utorak, 20. veljače 2018.

ZNATE LI KOLIKO MASNOĆE I KALORIJA MOŽETE SKINUTI SALVETOM S PIZZE?

Ako i vi spadate u skupinu osoba koje salvetom upijaju masnoću s površine pizze, u nadi da ćete tako smanjiti unos masnoća i kalorija, znajte kako vam se ova navika doista isplatila. Doznajte koliko kalorija salvetom možete skinuti s pice.
Pizza je mnogima jedna od omiljenih brzinskih obroka u kojem svatko uživa na svoj način. Neki je jedu samo rukama, drugi koriste viljušku i nož, a treći pak imaju naviku prije jela svoju poslasticu pokriti salvetom i tako upiti višak masnoće koji se nakuplja na površini.
Upravo ova navika upijanja masnoće se pokazala kao izvrstan način da tijekom obroka u organizam unesete značajno manji broj kalorija. Naime, provedeno je istraživanje koje uključuje sočnu i ukusnupizzu srednje veličine (promjer 35 cm), obogaćenu dodatnim sirom i kobasicama (naša verzija slavonske pizze).
Ispitanici su na ovom ukusnom obroku upotrijebili svoju tehnikuupijanja masnoće papirnatim ručnikom, a rezultat toga je ispao i više nego pozitivni i koristan.
Naime, na ovaj način ispitanici su u organizam unijeli čak 40 kalorija 4,5 grama masnoće manje po kriški pizze. To znači da, ako godišnje pojedete 87 kriški pizze, što je jednako količini od oko10 cijelih, upijanjem masnoće salvetom u organizam ćete unijeti masnoća i kalorija kao da ste pojeli samo 66 kriški te iste pizze.
(zadovoljn