petak, 22. siječnja 2016.

EVO ZAŠTO NIKAKO NE BI TREBALI PITI VODU SA AROMOM!

Istraživanje stručnjaka pokazalo je da tzv. sokovi s manje šećera, kao i veštački zaslađivači, povećavaju šećer u krvi te mogu prouzrokovati povećanje apetita.
Poznato piće Coca-Cola za koju svi znamo da je nezdrava ima svoju light verziju ali i ta ”zdrava verzija” zapravo ima identičan učinak. Što se tiče voćnih sokova koje deca a i odrasli piju na dnevnoj bazi jako su štetni za naš organizam. Tako 3.5 decilitra soka od jabuke sadrži 180 kalorija, 43.5 grama ugljenihidrata i 42 grama šećera.
Ako ste na dijeti dobro razmislite pre nego posegnete za nekim pićem na kojemu piše da ima manje kalorija ili manje šećera. Naime, istraživanje koje je sprovedeno na 500 laganih pića otkrila je da ljudi koji konzumiraju više od dva takva pića dnevno čak pet puta brže dobijaju na težini od onih koji izbegavaju ista.
Kafa sama po sebi je dobra za naš organizam, čak i kad u nju dodamo šlag i nešto šećera. Problem se javlja kod nekih od aromatiziranih kafa koje se sve više konzumiraju u kafićima. One su bomba za vaš organizam. Kafe koje se prave s mlekom i sadrže različite dodatke, neprijatelj su dobrog zdravlja.
Što se tiče dobro poznatih energetskih pića koje sadrže ogromne količine kofeina i šećera za cilj imaju da vas održe budnima, ali istina je ta da ćete na kraju biti sve umorniji i iscrpljeniji. Limenka jednog od najpopularnijih energetskih pića sadrži 160 kalorija, 42 grama ugljenihidrata i 41 gram šećera, Ako ste umorni i spava vam se nikakav energetski napitak neće vam pomoći u tome. Odmor i spavanje jedini su lek kada je reč o umoru.
Što se tiče vode sa aromom i njih bi takođe trebali izbegavati. Njena vrednost kalorija je kao da ste upravo pojeli dve kašike šećera. Stoga, ako ste na dijeti , pijte običnu vodu, jer, osim što je zdrava, voda vaš organizam pročišćava ali i okrepljuje.
Izvor: kucnilekar