četvrtak, 24. ožujka 2016.

MEDENA VODA I NJENE BLAGODETI!

Dobro je piti i  uveče pre spavanja, a preporučuje se da se uvek pije sveže pripremljena. Osim toga, i vi je možete iskoristiti u kozmetičke svrhe pa se stoga savetuje da s ovako spravljenom vodom umivate lice.
Radi se o medenoj vodi!
Sa blagodatima meda većina ljudi dobro je upoznata, ali malo je onih koji znaju koje blagodati poseduje medena voda. Ovaj pripravak od davnina je upotrebljavan za oslobođanje od različitih bolesti te i u kozmetičke svrhe. Ona naime neguje kožu ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom.
Priprema
Za spravljanje medene vode dovoljno je jednu kafenu kašiku meda promešati u čaši mlake vode. Time se dobija 30 postotni rastvor meda koji je po svom sastavu identičan krvnoj plazmi. Med strukturiše vodu i time povećava njena lekovita svojstva, što je naučno dokazano. Odlično je znati da se ova voda potpuno i brzo apsorbuje u organizmu.
Primena
Medena voda spremljena na ovaj način normalizuje probavu, pojačava imunitet te koristi kod lečenja prehlade i bronhitisa te osigurava pročišćenje organizma.
Medenu vodu u preventivne svrhe treba konzumirati svako jutro na prazan želudac, a popiti je treba brzo. Dobro je piti i uveče pre spavanja, a preporučuje se da se uvek pije sveže pripremljena.
(kucnilekar)