četvrtak, 31. ožujka 2016.

PREDNOSTI KVASCA ZA VAŠE ZDRAVLJE

Kvasac je prehrambeni dodatak koji sadrži veliku količinu proteina i vitamina.
Kvasac se koristi za pripremanje hleba, kolača, uključujući vino i pivo. Ovde su neke od nutritivnih dobrobiti kvasca na ljudsko telo.
1. Dijabetičari
Kvasac je poznat po tome da sadrži hrom, mineral u tragovima identificiran kao faktor tolerancije glukoze (GTF). Zbog toga je on izuzetno koristan za osobe koje pate od dijabetesa, jer pomaže u kontrolisanju diabetesa. Čak se i osobe koje pate od neravnoteže vrednosti šećera u krvi ili one koji imaju visok ili nizak krvni pritisak mogu osloniti na kvasac za poboljšanje njihovog zdravlja.
2. Problemi sa težinom
Dobijanje težine je jedan od problema s kojima se suočavaju mnogi ljudi ovih dana. Potrošnja kvasca pomaže u održavanju metabolizma ljudskog tela. On takođe pomaže kod upravljanja stresom, a razlog može biti povezan s visokim vrednostima vitamin B12 koji kvasac sadrži.
3. Problemi sa kožom
Kvasac navodno stimuliše DNK i oporavlja kožu koja je sklona aknama i drugim kožnim problemima kao što je osip i crvenilo.
4. Problemi sa kosom
Ljudi koji imaju probleme sa kosom moraju pokušati koristiti kvasac u svojoj ishrani pošto sadrži vitamin B koji je posebno potreban za pravilan rast kose. On takođe pomaže kod lomljenja i opadanja kose, te svraba temena.
(kucnilekar)