nedjelja, 10. travnja 2016.

EVO KAKO DA PROVERITE KVALITET KUPLJENOG MASLINOVOG ULJA

Uradite jednostavan test kod kuće, kako biste utvrdili da li je vaše maslinovo ulje zaista kvalitetno.
Maslinovo ulje može da užegne i to se obično i dogodi otprilike godinu dana nakon što je kupljeno. Naravno, dosta toga zavisi od načina na koji je proizvedeno i kako je skladišteno.
Ako se dogodi da maslinovo ulje užegne, to je prosto pokazatelj da je taj proizvod prošao proces oksidacije. Kako biste ovo izbegli, najbolje bi bilo da ga držite u frižideru.
Ako je vaše maslinovo ulje pravo, odnosno ako nije mešano sa drugi uljima, nakon par dana postaće skoro potpuno čvrsto.
Ona maslinova ulja koja sadrže i druga ulja će i dalje biti tečna. Sojino ili suncokretovo ulje ne može postiči ovaj efekat u frižideru.
Čistoću maslinovog ulja možete proveriti i tako što ćete ga zapaliti.
Ukoliko bude gorelo znači da je lošeg kvaliteta i svakako nije devičansko.
(Pressonline)