subota, 23. travnja 2016.

KAKO PREPOZNATI DA JE DOŠLO DO ŠIRENJA KANDIDE U TELU I KAKO JE UKLONITI

Ona je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, ali u slučaju prekomernog rasta dovodi do umora, gojenja, bola u zglobovima i simptoma sličnim sindromu iritabilnog creva… 
Kandida živi u digestivnom traktu, ali može se probiti u krvotok i proširiti po celom telu. Proizvodi acetaldehid, koji dovodi do štete uzrokovane slobodnim radikalima. Kandidijaza može biti posledica upotrebe antibiotika, korišćenja kontracepcijskih tableta, alkohola, nekih drugih lekova, stresa ili prevelikog unosa šećera u organizam. Pogađa čak 75% žena, a u 10% slučajeva postaje trajni problem. Zdravom ishranom i promenom nekih životnih navika, gljivicu ipak možete izbaciti iz organizma.

Shvatite šta je uzrok problema

Utvrdite zbog čega je došlo do širenja kandide jer je tek tada možete ukloniti.
Podstičite rast probiotika – dobrih bakterija
U ishranu dodajte fermentiranu hranu, poput kiselog kupusa, jogurta, kefira jer su odlični izvori dobre probavne flore koja će uravnotežiti unutrašnji ekosistem. Dobre bakterije će izgurati loše gljivice, pomoći varenju, ojačati imunitet i zaustaviti želju za šećerom.
Organska hrana
Jedite organski uzgojene proizvode koji imaju manje toksina i više antioksidansa, vitamina i minerala nego konvencionalno uzgojeni. Dok vam se telo oporavlja, osetljivije je na delovanje pesticida i toksina iz okoline, zato pazite šta jedete.
Jedite hranu koju kandida ne voli
Kokosovo ulje, bademi, semenke bundeve, sok od limuna i limete, alge, beli luk,crni luk, đumbir i ljuta paprika ometaju rast kandide. Sve navedeno sadrži antigljivične i antiparazitske sastojke te pomaže u stvaranju povoljnog pH tako što krv postaje baznija, odnosno smanjuje se kiselost.
Izbacite šećer iz ishraneOvo uključuje i prirodni šećer u mlečnim proizvodima i voću (izuzetak je limunov sok), kao i med i razne sirupe. Gljivica se hrani šećerom, a vaš je cilj izgladneti kandidu do smrti. Kako gljivica polako nestaje, možete osetiti neke negativne reakcije koje uzrokuju metabolički nusproizvodi. Simptomi poput mučnine, groznice, natečenih žlezda, akni i glavobolje znak su da nova ishrana deluje, tako da sad ne treba odustati.
(Na dlanu)

Related Posts:

  • HRANA KOJA POBOLJŠAVA FUNKCIJE MOZGA Određene vrste hrane su poznate po tome što poboljšavaju pamćenje i funkcije mozga. Eksperti su izdvojili pet vrsta hrane koju biste trebali konzumirati redovno. Masna riba Mnogi ljudi danas imaju poteškoće da se sete s… Read More
  • PRIRODNI NAPITAK KOJI UBRZAVA METABOLIZAM I TOPI SALO (RECEPT) Glavni krivac za višak kilograma je spor metabolizam. Nudimo rešenje – recept za zdrav voćni napitak pomoću kog ćete ubrzati lenja creva i istopiti salce! Sastojci: 1 litar kipuće vode,5 kesica zelenog čaja, 1 pomorandža… Read More
  • LEKOVITE STRANE OVASA Naučna istraživanja pokazuju da topljiva vlakna poreklom iz ovasa deluju preventivno na bolesti srca i krvnih sudova, smanjujući nivo holesterola, te delujući na apsorpciju žučnih kiselina. Topljiva vlakna utiču i na fun… Read More
  • NE BACAJTE ZELENO OD MLADOG LUKA! EVO ZAŠTO… Mladi luk vrlo je cijenjena namirnica. Često se dogodi da zeleni dio završi u smeću. No razmislite, taj dio iznimno je ljekovit. Ima protuupalna svojstva. Pomaže kod prehlade i krvnog tlaka. Djeluje protiv gljivica, stresa i… Read More
  • KAKO SE OSLOBODITI STRESA I SMIRITI NERVE ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA Sa što složenijim mehanizmima našeg društva,  češće doživljavamo stres. Svakodnevni život više nikog ne štedi. Osloboditi se stresa i smiriti živce za nekoliko minuta – da li je moguće? Hmm…Neki su, verovatno, … Read More