ponedjeljak, 2. siječnja 2017.

PROVERENA KOMBINACIJA ZA ŠTITNU ŽLEZDU

Ova proverena kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično deluje kod svih problema sa štitnom žlezdom.


Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihova kombinacia s medom se u narodu često daje bolesnicima i slabašnoj, bolešljivoj deci i anemičnim osobama.
Mladi zeleni orasi pomešani s medom imaju pozitivan učinak u slučaju slabokrvnosti te pomažu u pročišćavanju jetre, želudca i krvi.
Odlični su i kod problema rada štitne žlezde, za bolesti grla i respiratornog trakta, posebno kod bronhitisa, jačaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, goaznosti i kod hroničnih respiratornih bolesti.
Recept:
  • 40 mladih zelenih oraha u kori
  • 1 kg meda
Mlade orahe oprite, osušite te ih iseckajte na četvrtine i stavite u teglu, a zatim prelijte medom. Prilikom sečenja, najbolje je koristiti rukavice jer će vam prsti biti crni.
Teglu dobro zatvorite i ostavite da odstoji mesec dana na suncu. Promućkajte povremeno.
Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj lekoviti sok u med, med se razredi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što treba da pijete. Uzimajte po jednakašičicu dnevno, najbolje ujutru na prazan stomak.
Držite na hladnom i tamnom mestu.
Izvor: kucnilekar