srijeda, 24. siječnja 2018.

NIKADA VIŠE NEĆETE KUPITI PUTER NAKON ŠTO GA SAMI NAPRAVITE

Bez obzira na to da li želite to da priznate ili ne,  kupovni puter je pun veštačkih sastojaka i kalorija. Ukratko, nije baš dobar za vas.
Pravljenje sopstvenog putera je bolje u svakom aspektu – ukusniji je, a što je najbitnije, zdraviji je od kupovnih opcija. Mnogi će se složiti da je to najbolja domaća namirnica. Vrlo je jednostavno i jeftino napraviti ga.
Sastojci:
  • 950g milerama (posebna vrsta pavlake)
  • ¾ kašičice soli
I to je sve što vam treba!
Priprema:
Sipajte pavlaku u činiju od miksera. Namestite dodatak za miksovanje i dodajte so. Pre nego što uključite mikser na najveću brzinu, trebalo bi da ga prekrijete peškirom ili krpom.
Nastavite sa miksovanjem i proverite gustinu s vremena na vreme. Prvobitno će mešavina izgledati kao šlag ali će kasnije početi da se odvaja u puter i mleko od putera. Znaćete da je puter gotov kada počne da se zgrušava oko mešalice za mikser.
Mešavinu prebacite u cediljku i ocedite. Kao što vidite, ovim receptom dobijate dva proizvoda – puter i mleko od putera.
Iscedite prekomerno mleko od putera ispod mlaza hladne vode iz česme. Dobro je kada voda postane prozirna. Oblikujte puter i držite ga u frižideru. Najbolje je upotrebiti u roku od mesec dana.
Webtribune