nedjelja, 21. veljače 2016.

Kralj povrća – Zdravstvene prednosti soka od kupusa

Kupus se smatra kraljem povrća. Ovo zeleno lisnato povrće je posebnu pažnju dobilo nakon poznate kupus dijete koju koriste mnoge slavne ličnosti. Osim što nudi zdravstvene prednosti, kupus je također dobar za ljepotu. Kupus je povrće koje ima brojne zdravstvene beneficije.


Ono čisti tijelo i pomaže u probavi. Štoviše, ovo lisnato povrće ima sposobnost da liječi čireve i pretilost. Osim što ga možete koristiti svježeg ili kuhanog, kupus možete iskoristiti tako što ćete napraviti sok od njega. Sok od kupusa ima mnoge zdravstvene prednosti, a mi vam donosimo njih nekoliko…
Rak
Jedna od zdravstvenih prednosti soka od kupusa je da je on snažan antioksidans koji se bori protiv raka dojke, debelog crijeva i prostate.
Jača kosti
Kupus u sebi sadrži vitamin K i tragove željeza koje pomažu u jačanju kostiju.
Jača imunološki sistem
Jedna od zdravstvenih prednosti pijenja soka od kupusa je da ovaj zeleni sok sadrži vitamin C koji jača imunološki sustav i bori se protiv slobodnih radikala.
Zdravlje očiju
Sok od kupusa dobar je za zdravlje očiju jer sadrži beta-karoten koji je dobar za oči.
Ublažava zatvor
Jedna od zdravstvenih prednosti pijenja soka od kupusa je da ublažava zatvor. To je zato što je to zeleno povrće bogato vlaknima koja stimuliraju probavni sustav.
Čir na želucu
Pijenje soka od kupusa je dobro za liječenje želučanih čireva. Kupus je jedini izvor vitamina U koji sprečava ulkus želuca. Osim toga, kupus sadrži glutamin koji također sprečava nastanak čira želuca.
Tretira pretilost
Sok od kupusa sadrži malo masnoća. Štoviše, kupus ima tartronik kiselinu koja pretvara šećer, ugljikohidrate i masti u energiju.
Krvni pritisak
Kupus kontroliše krvni pritisak, jer je bogat izvor kalija.
Liječi akne
Sok od kupusa je dobar za kožu jer čisti probavni sustav. To pomaže u liječenju problema s kožom, uključujući akne.
Tretira glavobolju
Sok od kupusa sadrži mliječnu kiselinu koja djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo za liječenje glavobolje.
(ljepota.ba)