utorak, 23. veljače 2016.

Namirnica broj jedan – Lubenicom protiv impotencije

Lubenica nam je ovih dana definitivno namirnica broj jedan, što i ne čudi zbog paklenih vrućina. Danas vam pričamo o ljekovitim svojstvima lubenice.


Zbog 90 odsto vode od kojih je napravljena lubenica spada u omiljeno ljetnje osvježenje, a upravo zbog toga je veoma poželjan sastojak mnogih dijeta.
Prepuna je vitaminima i mineralima i bez ustručavanja možemo reći da bi je trebalo uzimati na dnevnoj bazi, bez obzira na vrućine. Lubenica se posebno preporučuje bubrežnim bolesnicima i onima koji imaju stomačne probleme, posebno čireve. Sadrži veoma malo šećera, a mnogo antioksidanata i kalijuma. Interesantno je da je slatko meso koje se nalazi tik uz koru lubenice najbogatije vitaminima i nemojte ga bacati.
Ono što se u posljednje vrijeme najviše priča kad je u pitanju lubenica i njena ljekovita svojstva jeste njena veoma uspješna borba protiv impotencije. Nauka je dokazala da konzumiranjem većih količina lubenice, krvni sudovi se prirodno opuštaju i preusmeravaju protok krvi prema muškom reproduktivnom sistemu.
Pored toga konzumiranje lubenice smanjuje nam rizik od raka, srčanih oboljenja i anksioznosti.
(lpm)