subota, 20. veljače 2016.

NEVEROVATAN RECEPT : SKUVAJTE LISTOVE VIŠNJE SA PIVOM I DEJSTVO NAPITKA ĆE VAS ODUŠEVITI

Višnja kao voće spada u kategoriju hrane koja je superzdrava, odličan su izvor vitamina i minerala.
Njen glavni pigment crveni antocijan kojeg ima više nego u kupinama izvor je beta karotena a ima ga 19 puta više nego u borovnicama i jagodama, a melatolin koji deluje antioksiodativno je važan regulator srčanog ritma i starenja.
Lišće i peteljke višnje se koriste u čaju koji pomaže izbacivanju kamena iz bubrega i mokraćnih kanala, smanjuje celulit, impotenciju, lišće višnje se koristi u preparatima za lepotu a pomaže kod uklanjanja peruti i otečenih kapaka. Čaj je dobar i kod skidanja kilograma.
Odličan je eliksir za oporavak posle operacija, smanjuje upale, štiti nervni sistem. Dobar je kod nesanice i lečenju tegoba kod menopauze.
(infosavetnik)