nedjelja, 6. ožujka 2016.

OČISTITE TELO OD NIKOTINA OVIM NAMIRNICAMA

Svi smo svesni negativnog efekta nikotina na naš organizam.
Ako ste prestali pušiti ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih svežih namirnica.
1. Zeleni čaj
Pušenjem telo gubi prekopotrebnu tečnost te organizam puno brže dolazi u dehidratacije. Ispijanje velike količine vode ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tela i pomažete telu da se očisti.
2. Kivi i limun
Osim vode, nikotin iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili svako jutro popijte čašu limunade od isceđenog soka limuna.
3. Spanać i brokoli
Folna kiselina je vrlo važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Osim u obliku tableta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u spanaću. Brokoli je prepun vitamina C i B5 koji se pojačano gube pušenjem.
4. Sveža šargarepa
Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ukoliko želite da se rešiti ove ružne pojave jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A,K,C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanju s jabukom i limunom.
Izvor: kucnilekar