utorak, 22. ožujka 2016.

PEČENI KESTEN PROTIV UPALE ZGLOBOVA I IŠIJASA!

Plodovi kestena su vrlo hranljivi, oni sadrže velike količine ugljenihidrata, skroba, proteina, masti, vitamina B1, B2 i C, sadrže i kalijum, kalcijum,gvožđe, mangan, fosfor, silicijum i druge veoma važne sastojake.
U narodnoj medicini kesten se koristi kao lek protiv bolova u zglobovima i išijasa, lišće kestena se koristi za pripremu lekovitih čajeva. U nekim zemljama koje imaju manjak pšeničnog brašna, kesten se koristi za izradu hleba.
Savet: dovoljna dnevna doza je 100 grama pečenog kestena koja sadrži 370 kalorija (oko 1550 kJ)
(kucnilekar)

Related Posts:

  • PRIRODNI LEK KOJIM SE LEČE MNOGA OBOLJENJASigurno ste čuli koliko je bademovo mleko zdravo, ne sadrži holesterol i leči mnoga oboljenja.Bademovim mlekom uspešno se leči:1. Čir nа žеludcu i dvаnаеstоpаlаčnоm crеvu.2. Bаdеmоvо mlеkо pоdstičе lučеnjе žuči i pr… Read More
  • ČAJ KOJI POPRAVLJA IMUNITET I SNIŽAVA KRVNI PRITISAKNapitak egzotičnoga mirisa i zavodljive arome bogat je flavonoidima i njegova uloga je u oporavku organizma velika. Od većine popularnih biljnih čajeva razlikuje se prepoznatljivom crvenom bojom, kiselkastim ukusom i vel… Read More
  • SAVETI KOJIMA ĆETE SPREČITI POJAVU HERPESAHerpes je posledica infekcije virusom herpes simplex, koji obično pogađa regiju usne, kako sa spoljne tako i sa unutrašnje strane, brade pa čak može da se pojavi i na nosu.Potrebno je na vreme otkriti njegove simptome i treti… Read More
  • SVINJSKA MAST I NJENA PRIMENA U NARODNOJ MEDICINIDobro nam je svima poznato da se svinjska mast koristi u kulinarstvu. Pored tog najšire upotrebljavanog segmenta, manje je poznato da se koristi i u kozmetici, ali i prilikom alternativnog lečenja, tj. u narodnoj medicin… Read More
  • 6 NOVIH, NEPOZNATIH NAČINA PRIMENE BELOG U kulinarstvu je beli luk nezaobilazan, u medicini, takođe, njegova primena može biti alternativa mnogim lekovima…Ali, verovali ili ne, tu nije kraj njegovom korišćenju.Za vas smo izdvojili još nekoliko načina primene belog l… Read More