Kad zaboli glava, obično posežemo za bilo kojim lekom protiv bolova koji imamo pri ruci.

Ipak, ukoliko napravite ranije ovaj eliksir, biće vam od mnogo veće pomoći, a isto vreme će povoljno uticati na celi organizam.
Sastojci:
- 500 g meda
- 10 čena belog luka
- nekoliko zrna bibera
Priprema:
Očistite beli luk i svaki čen isecite na polovine. Stavite ga u teglu, dodajte med i na kraju biber. Zatvorite teglu i ostavite je da odstoji pet dana pre konzumiranja.
Primena:
Kada vas zaboli glava uzmite jednu kašiku ovog eliksira, ali se potrudite da uvek pojedete i jedno zrno bibera i komadić belog luka.
Ovaj eliksir možete konzumirati iako nemate glavobolje. Uzimajte po jednu kašiku ujutru i uveče na prazan stomak kako biste popravili imunitet, eliminisali bakterije, podstakli probavu, regulisali šećer i krvni pritisak.
Izvor: kucnilekar