petak, 25. ožujka 2016.

OPROBANA PRIRODNA METODA PROTIV KAŠLJA I BRONHITISA KOD DECE I ODRASLIH

Došlo je vreme hladnoća, prehlada, gripa, kašlja, bronhitisa, upale pluća....
Prenosimo vam domaći narodni recept za tretiranje svih vrsta kašlja, bronhitisa i upale pluća. Procedura je posebno dobra i efikasna za djecu kada hemijski lijekovi često nisu tako efikasni  a naravno ni zdravi. Metod ni u kom slučaju ne isključuje odrasle.
Osnovicu za liječenje predstavljaju liske kupusa što većeg i zelenijeg  to bolje. Osim kupusa potrebni su vam domaći med i prirodna mast. Možete koristiti svinjsku ili guščiju mast u zavisnosti od toga sa kojom raspolažete ili koju preferiratie iz drugih razloga.
Pripremite veliki list kupusa koji može u potpunosti prekriti prsa pacijenta. List kupusa poparite u vrućoj vodi par minuta da bi omekšao i postao lakši za manipulaciju. Ovako omekšao list namažite tanko domaćim medom i «zalijepite» na prsa u predjelu pluća. Preko postavite neku najlonsku kesu ili providnu foliju , zatim neku deblju pamučnu krpu ili peškir te na kraju neku usku potkošulju i majicu da sve skupa drži pritisnuto za prsa te da mjesto pritiska bude dobro ugrijano. Ova obloga treba da stoji cijelu noć tokom spavanja pacijenta. Ujutro se obloga skine i površina kože se opere ili obriše.
Narednu noć radite istu proceduru ali umjesto meda na kupus tanko namažete mast a svi ostali dijelovi obloge i procedure su isti. Kod slabijeg i srednjeg kašlja biće dovoljne 2-3 noći sa oblogama. Kod jačeg kašlja, bronhitisa i upala pluća proceduru ćete vjerovatno morati ponavljati više dana. Ipak neka vas to ne pokoleba jer rezultati neće izostati.
Posebno je važno da kod osjetljivih osoba i djece reagujete što prije i ne čekate da se bolest i simptomi razvijaju više dana ili sedmica.
Vjerovatno ste od vaših mama , baka čuli za neku varijaciju ovih obloga protiv kašlja. Ovakve obloge isprobane su , koriste se vijekovima u narodu i dokazano «izvlače» kašalj, bronhitis i druge plućne probleme uzrokovane različitim upalama. U stara vremena predtavljale su jedini način borbe protiv problema sa plućima.
Probajte , potpuno je neškodljivo a vjerovatno ćete biti prijatno iznenađeni rezultatima.
(zdravljebezdoktora)