četvrtak, 18. veljače 2016.

KAKO UZ POMOĆ TIKVICA SMRŠATI I OČISTITI ORGANIZAM OD ŠTETNIH MATERIJA

Tikvice su izuzetno korisne za mnoge bolesti – gastrointestinalnogtrakta (ukljucujuci i zuc), anemiju, kardiovaskularne bolesti, hipertenziju, gojaznost.
Zbog velikog sadrzaja dijetnih vlakana smanjuje se resorpcija masti, pa su pogodne za dijetu kod povisenog holesterola i triglicerida. Kalijum i magnezijum deluju na snizenje krvnog pritiska.
Obozavaoci dijete sa tikvicama su Katrin Denev, Sofija Loren, Alen Delon i mnomnogi drugi poznate licnosti.
Ako izdrzite mesec dana na dijeti sa tikvicama – bez problema mozete se osloboditi 4-6 kilograma. Ako se pridrzavate jednu nedelju- zagarantovan je gubitak 2-3 kilograma.
Pored gubitka kilograma oslobodicete svoj organizam od stetnih materija i osvezicete telo.
Pored tikvica u ishranu mozete ukljuciti i sirovu sargarepu i kupus. U popodnevnim satima mozete priustiti nekoliko krastavaca, a da se poboljsa ukus povrca – u salatu dodajte kasicicu biljnog ulja i nekoliko kapi limunovog soka.
Jelovnik dijete sa tikvicama ukljucuje u sebe i prisutstvo voca. Za vreme rucka, vecere i uzine dopunite svoj obrok jabukom, kivijem, mandarinom, narandzom ili sljivama.
* Da bi ishrana bila sto vise izbalansirana, ona mora da sadrzi proteine, a to podrazumeva prisutstvo teletine, nemasne govedine, curetine, piletine, zecetine.
* Meso mozete zamenite ribom, ali u ovom slucaju prednost se daje recnoj ribi, jer morska nije pogodna za ovu dijetu.
* Za pice se koristi obicna voda (sto vise, to bolje) , zeleni caj bez secera, prirodni sokovi (jabuka, narandza).
* Za vreme dijete sa tikvicama iz ishrane treba iskljuciti: pekarski proizvodi, hleb, slatkise, kafu, alkohol.
* Prednost imaju tikvice sa tamno zelenom kozicom, koju ne treba uklanjati sa tikvica, jer se gubi 80% hranljivih materija.
Primer jelovnika dijete sa tikvicama na jedan dan:
– Prvi dorucak:
dinstane tikvice (250) gr sa povrcem(150 gr), solja zelenog caja.
– Uzina:
1 jabuka, casa soka od narandzi ili vode.
– Rucak:
zapecena tikvica (300 gr), komad barenog mesa (200 gr), 1 kivi ili nekoliko sljiva i solja zelenog caja.
– Uzina:
zapecena tikvica (250 gr), salata sa kupusom i sargarepom (250 gr), casa soka od jabuke.
– Vecera:
100 gr suvih sljiva ili 2-3 sveze sljive, casa soka od jabuka ili zelenog caja.
Izvor:uspesnazena