četvrtak, 24. ožujka 2016.

NAPRAVITE SAMI PRIRODNI ANTIBIOTIK

Tokom zimskog perioda kada se manje krećemo i više jedemo naš imunitet slabi i postaje manje otporan na spoljne faktore. Stoga žilu kucavicu zdravog organizma valja očvrsnuti i pripremiti na sezonu prehlada i gripe u čemu najbolje pomažu prirodni saveznici zdravlja.
Udružite li pet dobro poznatih junaka iz smočnice, kao rezultat će te dobiti prirodni antibiotik koji vaš imunitet štiti poput najčvršćeg oklopa.
Sastojci za pripremu:
  • 1 češanj belog luka
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike sveže izrendanog đumbira
  • pola kašike mlevene čili paprike
  • pola kašike cimeta
  • 1 dcl sveže ceđenog soka limuna
Priprema prirodnog antibiotika:
Iscedite limun i u njega umešajte zgnječeni beli luk, đumbir, čili papričicu i cimet. Sve sastojke dobro izmešajte i na kraju dodajte med kako bi dobili gustu smesu. Smesu prebacite u staklenu posudu s poklopcem i dobro zatvorite, te ostavite na sobnoj temperaturi oko tri sata. Nakon toga sirup čuvajte u frižideru.
Savet:
Kašiku sirupa uzimajte jednom dnevno, najbolje ujutru na prazan stomak, kako bi ojačali imunitet. Ukoliko ste pod virozom ili prehladom dozu sirupa utrostručte, te tri puta dnevno pre obroka uzmite po jednu kašiku.
(kucnilekar)