četvrtak, 24. ožujka 2016.

ŽELITE LI BITI ZDRAVI , POČNITE VEĆ DANAS KORISTITI LEK SA MASLINOVIM ULJEM (INSTRUKCIJE)

Potrebno je da svako jutro pijete po jednu supenu kašiku maslinovog ulja pomješanu sa malo soka od limuna. 
Maslinovo ulje jedna je od najzdravijih masnoća i namirnica koje su nam na raspolaganju. Potrebno je da nabavite domaće ili kupovno ekstra djevičansko maslinovo ulje. Svako jutro kada ustanete potrebno je da na prazan želudac, prije doručka, popijete punu veliku supenu kašiku ekstra djevičanskog  maslinovovog ulja pomješanu sa nekoliko kapi limunovog soka. I to je sve što je potrebno da uradite. Nakon što popijete ulje, sačekajte barem 10-15 minuta i nastavite sa svojim redovnim rasporedom (kafa, doručak i sl).
Maslinovo ulje koje je osnov mediteranske prehrane i se smatra najzdravijom masnoćom na svijetu,  povezuje se pozitivnim djelovanjem na preko 50 bolesti, stanja i organa u našem tijelu.Ova metoda ukoliko je koristite svakodnevno mogal bi pozitivno uticati na vaš kardiovaskularni sistem u prevenciji srčanog i moždanog udara odnosno u spriječavanju arteroskleroze i stvaranja krvnih ugrušaka. Kašika maslinovog ulja povoljno će dijelovati na vašu probavu, probleme koje eventualno imate sa želučanom kiselinom, gastritisom ili čirom. Metoda može pomoći u snižavanju povišenog krvnog pritiska, kod dijabetesa, PMS-a, klimakteričnih problema kod žena te problema sa prostatom kod muškaraca.
 Zemlje u kojima je najveća potrošnja maslinovog ulja imaju registrovan znatno manji broj slučajeva svih vrsta  od raka, moždanog, srčanog udara te manji obroj oboljelih od raznih vrsta problema sa organima za varenje. Redovno korištenje ove kombinacije rezultiraće i smanjenjem holesterola.Metoda sa maslinovim uljem i limunovim sokom mogla bi redovnom upotrebom pozitivno uticati i na radovnu i zdravu stolicu.Osim toga ovaj recept posebno je preporučljiv ljudima koji imaju probleme ili oboljenja jetre i bubrega. Maslinovo ulje u kombinaciji sa limunovim sokom čisti kanale jetre i pospječuje njenu regeneraciju. Kombinacija čisti i mokraćne kanale i bubrege te žučnu kesu. Samim tim redovno uzimanje ove dvije komponente pospješuje riješevanje problema kamenčića u bubrezima i žučnoj kesi. Kombinacija predstavlja i idealan antioksidans miks koji u sebi sadrži mnoge korisne sastojke i vitamine a prije svega nezasićene masne kiseline, vitamine A,C,D, beta karoten, omega 3 masnoće, oleinsku kiselinu, flavonoide i željezo.Nakon nekoliko sedmica korištenja mogli biste se osjećati puno zdravije, sa dodatnom energijom i elanom ,bez podočnjkaka i sa znatno boljom cirkulacijom i probavom.
Oba sastojka lako su dostupna a obratite pažnju da kupite što kvalitetnije maslinovo ulje. Ukoliko ga ne koristite redovno u ishrani ovo je idealan način da ga jednostavno uvedete u ishranu i osjetite zdravsvene blagodeti. Važno je napomenuti da ovaj lijek djeluje polako i sistematski , te snaga njegove upotrebe leži u maloj količini koja se koristi redovno i dugo. Prema tome nemojte misliti da će vam nekoliko dana upotrebe donijeti rezultate. Lijek treba koristiti svakodnevno, redovno u navedenoj maloj količini tokom dugog perioda vremena, po mogućnosti trajno. Nemojte povećavati količine , samo budite redovni. Rezultati neće izostati. 
(zdravljebezdoktora)